Zenica Boys portal






31.3.09

Ćiro pred utakmicu...

U prijepodnevnim satima na vratima hotela "Hercegovina" na Ilidži, bazi nogometne reprezentacije BiH, dočekao nas je čuvar, ne dopustivši ulaz. Navodno su to tražili selektor i igrači. Odmah smo kontaktirali Miroslava Blaževića koji se brzinom svjetlosti vratio iz grada i razriješio nesporazum.

Psihološki problem

Zabrana, naravno, nije važila za novinare nego za brojne koji pohode "Hercegovinu" te igrače i stručni štab razvlače na sve strane. Stari lisac Ćiro ne dozvoljava da se pokvari odnos s novinarima ni pod koju cijenu, ali traži mir i izolaciju za igrače.

Pa vi ste najvažniji, vi koji nas spajate s javnošću i navijačima. Od početka mog mandata to sam jasno stavio do znanja i naš odnos ništa neće poremetiti - rekao je Blažević. Kada smo ušli u hotel i sjeli sa selektorom, odmah nam je ponudio naslov:

Dolazi nam ranjeni lav. Zato sam se dao na rješavanje teškog zadatka, a to je kako istjerati đavla zvanog "lako ćemo". Taj problem psihološke naravi je moj permanentni problem. Naravno da se vidi kako je euforija prisutna. Također i pretjerano samopouzdanje. Za to moram pronaći odgovor. Zato sam bijesan i ljut.

Određene rokade

Drugi problem je fiziološke naravi. Pitam se da li bi trebalo ubaciti svježe krvi u ekipu. Koliko god su igrači sjajno spremni, pitanje je da li će se stići rekuperirati do srijede - pita se Blažević.

Nastup trojice igrača je pod velikim upitnikom.

Spahićevu želju da igra niko ne može osporiti, ali doktor je kategoričan da on neće moći biti spreman za Zenicu. Drugi je Rahimić. On će sam odlučiti, jer niko od njega ne zna bolje može li. Treći je Muslimović. Njegova povreda je delikatna i neće moći igrati - kaže Ćiro.
Ovo gore navedeno znači da će ekipa pretrpjeti određene rokade u odnosu na sastav koji je započeo meč u Genku.
Ukoliko se Rahimić oporavi, a Spahić ne bude spreman, Jahić seli na stopera. Ako Rahimić ne mogne, Jahić ostaje u vezi, a na stopera će neko drugi. Ko? To ću tek odlučiti - zaključuje Blažević.
Reprezentaciju BiH sinoć je posjetio član Predsjedništva Bosne i Hecregovine Željko Komšić.

Sude Slovaci

Utakmicu Bosna i Hercegovina - Belgija sudit će Vladimir Hrinak iz Slovačke. Asistirat će mu sunarodnjaci Tomas Mokoš i Milan Palučak, dok je četvrti sudija Ričard Truc.

Ćiro promijenio tekst himne

Miroslav Blažević je jučer na poklon dobio ono što će dobiti svi gledaoci u Zenici, a to je karton sa zastavom BiH na jednoj strani i tekstom himne na drugoj. Tekst je odmah izazvao Ćiru da ga promijeni i to u drugoj strofi.

Piše kako su u srcu rijeke i planine. Tu mora stajati i more. Mi imamo more. Koliko god da je, dovoljno je da se svi možemo okupati u njemu. Ispred riječi planine mora stajati more - rekao je Blažević i olovkom dopisao riječ more.

U posjeti Halidu Bešliću


Nogometni reprezentativci naše zemlje, na čelu sa selektorom Miroslavom Ćirom Blaževićem, u nedjelju navečer obišli su i legendu naše estrade Halida Bešlića u Kliničkom centru Univerziteta u Sarajevu.

Selektor je sam ušao u sobu u kojoj leži Bešlić, koji je kada je čuo da su u hodniku reprezentativci, ustao iz kreveta i nekoliko minuta proveo u razgovoru sa Ćirinim pulenima.

Vi kroz tunel idete na stadion u borbu i po pobjedu za našu BiH, a ja u Tursku da se borim za svoje oko - rekao je Bešlić reprezentativcima naše zemlje, koji su mu poklonili dres s brojem 10.

avaz

Nema komentara: