Zenica Boys portal






31.3.09

Tjeraju nas da osvojimo 25 bodova, kaže del Bosque...

Aktuelni evropski prvak Španija s maksimalnih 15 bodova nalazi se na prvom mjestu naše grupe u okviru kvalifikacija za Svjetsko prvenstvo 2010. godine. Unatoč tome, selektor Visente del Boske (Vicente del Bosque) glasno upozorava da prijetnja dolazi iz Bosne i Hercegovine.

Špijun u Genku

Španija mora obratiti pažnju na Bosance. Oni će se boriti do kraja. Raspored im je povoljan i moramo razmišljati i o najgorim pretpostavkama. Belgija, Turska i mi idemo im u goste, a oni imaju dvije lagane utakmice na strani, u Ermeniji i Estoniji. Na papiru, tjeraju nas da osvojimo 25 bodova - rekao je Del Boske španskom dnevniku "As".

Španska računica je jasna. "Furija" nastoji biti pobjednik grupe i izbjeći dodatne kvalifikacije između osam najboljih drugoplasiranih.

Bosanci su starojugoslavenska škola. Disciplinirana su ekipa, s dobrim tjelesnim predispozicijama, organizirana u pozadini i vrlo brza prema naprijed. Imaju jako dobre igrače, kao što je Džeko - analizirao je Del Boske.

Upravo je Džeko najviše zadivio Paka Himeneza (Paco Jimenez), Del Boskeovog posmatrača u Genku, gdje je BiH savladala Belgiju sa 4:2.

Džeko je "ubica" - rekao je Himenez.

Ćiro i politika

"As" se pozabavio i Miroslavom Blaževićem, predstavivši njegovu karijeru u Dinamu i hrvatskoj reprezentaciji te naglasivši i određene političke aspekte Ćirinog života.

Izrazio je bliskost Hrvatima, što mu je priskrbilo etiketu izdajnika među svojim zemljacima - piše "As", doživljavajući Blaževića Bosancem, Travničaninom.

Španski list napravio je i nekoliko grešaka u ovom tekstu, između ostalog, napisavši da je Blažević kao selektor vodio BiH u prijateljskoj utakmici protiv Azerbejdžana u Zenici. Kao što je poznato, tada je na klupi privremeno sjedio Denijal Pirić.

Kompletni u Istanbul

Del Boske će za sutrašnje gostovanje kod Turske na raspolaganju imati sve igrače. U nedjelju su svi trenirali. Lakše udarce u subotnjem dvoboju protiv Turske (1:0) pretrpjeli su Čavi (Xavi) i Pike (Pique), te Valensijini Davidi, Silva i Vilja (Villa). Sva četvorica će biti spremna za srijedu i okršaj u Istanbulu.

Nema komentara: