Zenica Boys portal






29.3.09

BiH - Belgija

Nakon historijske noći, dolaze i nove dobre vijesti. Naime belgijski selektor Rene Vandereycken je rekao kako Van Buyten neće moći igrati u srijedu na Bilinom Polju. "On je veoma psihički potresen zbog porodičnih problema (Van Buytenov je otac pokušao izvršiti samoubistvo) i neće nam moći pomoći u srijedu", istakao je belgijski selektor.

Za Vincenta Kompanya još se ne zna da li će biti spreman za revanš u Zenici, a belgijski selektor je dodao da će se o njegovom nastupu znati više sljedećih dana.

I Emir Spahić, kapiten naše fudbalske A reprezentacije, najvjerovatnije, neće igrati protiv Belgije u srijedu na stadionu "Bilino polje".

On se povrijedio nakon jednog od brojnih grupih duela "crvenih đavola", zbog čega je selektor Mirsolav Ćiro Blažević bio primoran zamijeniti ga Adnanom Mravcem u 60. minutu utakmice koju smo dobili sa 4:2 na "Cristal areni" u Genku.

"U ovom trenutku mogu reći da se osjećam loše i da ću teško moći igrati u srijedu u Zenici. Neizmjerno mi je žao zbog toga. Ukoliko bude postajala ikakva mogućnost da igram pod injekcijama igraću na "Bilinom polju", ali ovaj put ne vjerujem da ću moći i pored ogromne želje", istakao je Spahić "SportSport"

Prema posljednjim informacijama koje stižu iz sjedišta UEFA, Disciplinska komisija će se najvjerovatnije, po hitnom postupku, oglasiti već danas, a povodom bakljade na "Cristal areni". Za nadati se da nas neće sankcionisati sa igranjem utakmice u srijedu u Zenici bez prisustva publike.


Nema komentara: