Zenica Boys portal






31.3.09

Vincent Kompany igra, De Camargo otpao

U timu ponovo neće biti Daniel Van Buyten...

Rusmir Cviko, nekadašnji igrač belgijskog Antverpena, Sarajeva i Željezničara te najmlađi bh. trener s profi licencom, bio je Blaževićev čovjek od povjerenja u Belgiji. U februaru je s Borčetom Sredojevićem gledao susret Belgija - Slovenija, a u međuvremenu je skupljao informacije o našem protivniku. Jučer nam je prenio novosti iz tabora "Crvenih đavola".

Oporavio se Vinsent Kompani (Vincent Kompany) i on će sigurno igrati. U timu ponovo neće biti Danijela Van Bujtena (Daniel Van Buyten), a izostat će i povrijeđeni Igor De Kamargo (De Camargo) - raportira Cviko, koji se nametnuo sjajnom analizom Belgije, pa će ga Blažević, najvjerovatnije, kooptirati u stručni štab kao skauta.

Belgijski selektor Rene Vanderejken (Vandereycken) je pod velikim pritiskom. Meč u Zenici je ključni za njega i njegovu poziciju.

Ukoliko Belgija izgubi u Zenici, što se svi nadamo, Vanderejken će dobiti otkaz. Nakon poraza u Genku, svi su mu okrenuli leđa. Belgijski savez je za četvrtak sazvao hitnu sjednicu, na kojoj će jedina tema biti učinak u kvalifikacijama za SP - kaže Cviko.

Belgijanci su jučer poslijepodne stigli u Sarajevo i smješteni su u hotelu "Exclusive" u, kako nam je rečeno, potpunoj izolaciji. Danas bi trebali trenirati na Koševu.

Nema komentara: