Zenica Boys portal






20.8.09

UPRAVA NAPOLJE !!!













Gospodo, doveli ste naš klub na nivo Orašja, Posušja. Zauzvrat, mi vam obećavamo da ćete im zavidjeti na posjećenosti utakmica!

BOJKOT DOMACI UTAKMICA SE NASTAVLJA !!!

UPRAVA NAPOLJE !!!!

UPRAVA NAPOLJE !!!!

Gospodo iz Upravnog Odbora, da li vas je stid ???

Zenički ljubitelji fudbala ne pamte gori početak jedne sezone u Premijer ligi. Nakon jadne i katastrofalne igre u prva tri kola naš tim osvoio je samo jedan bod. Dijelimo posljednje mjesto na tabeli. Dva puta zaredom poraženi smo na našem hramu nogometa. Nakon narednog kola u kojem gostujemo u Tuzli i gdje bod(ove) možemo samo sanjati bićemo prikovani za samo dno ligaške tabele.

Navijače Čelika ne bole porazi na Bilinom Polju koliko bole obmane i laži čelnih ljudi kluba i njihovog pijuna Ive Ištuka. Nakon odlaska trinaest najboljih igrača kluba sa kojima smo prošle sezone osvojili "visoko" 11. mjesto u klub su došli anonimusi koji ni po čemu ne zaslužuju da nose grb Čelika. Sa takvim igračima UO kluba prvobitno je najavljivao borbu za titulu pa nakon toga borbu za visoki plasman. Šlag na tortu svim tim izjavama bila je kultna rečenica velikog poznavaoca košarke i sportskog novinarstva Amira Džidića, koji je putem ko zna kakvih kanala stigao za potparola UO-a kluba, u posljednjem broju sportske revije "Sport".

Upravni odbor je napravio lavovski posao kada je u pitanju stvaranje tima.Pokazat će se da su svi novi igrači pojačanja za klub.

Ako je osvajanje jednog boda u tri kola rezultat Vašeg lavovskog posla šta bi se onda desilo da taj "lavovski" dio niste odradili. Da li bismo tada izgubili sva tri susreta po 5:0. Ako Vi, gospodo, iz UO-a smatrate da ste odradili lavovski posao osvajanjem jednog boda onda ste Vi, gospodo, nesposobni da vodite klub! Zašto ne podnesete kolektivnu ostavku?

Da li je vas gospodine Džidiću i Vas gospodo iz UO-a stid naša dva poraza na Bilinom polju? Da li Vas je stid što smo na posljednjem mjestu na tabeli? Da li vas je stid kako se ponašaju igrači koji se na terenu šetaju i šepure se, a za to primaju, za naš životni standard, veoma visoke plaće? Da li vas je stid što mi navijači plaćamo karte da bismo gledali takve kloceve koji igraju za Čelik? Da li vas je stid kada gledate da jedan Bojan Puzigaća ne želi da trči i igra punom snagom zato što igra protiv "svog" Borca? Da li vas je stid kada gledate ekipu koja tokom devedeset minuta susreta ne može prenijeti loptu na polovinu protivnika?

Naravno da Vas nije stid! Kako da Vas bude stid kada ste nakon poraza od Borca stali iza igrača i stručnog štaba pružajući im podršku u potpunosti. Nije vas naravno stid jer ste kloceve koji nose dres Čelika i koji ne bi mogli igrati na "turniru zeničkih mahala" doveli upravo Vi!

Kako će vas biti stid kada ste doveli trenera "po vašoj mjeri" koji prije početka sezone izjavljuje nebuloze o tituli iako sam zna da sa ovom ekipom možemo samo do Federalne lige. Isti taj trener, sve novinare koji realno pišu o njegovim nebuloznim izjavama, javno poziva na press konferenciju kako bi im on lično odgovorio na sva pitanja, ali se on nakon toga ne pojavljuje već šalje svog pomoćnika. Zar je potrebno pisati dalje? Kako će vas gospodo biti stid kada imate plaćene novinare koji će za 50 KM napisati da ste vi najbolji Upravni odbor na planeti? Niti jedan od njih neće, niti je napisao, da su tokom sve tri utakmice navijači tražili vašu smjenu i na utakmici u Prijedoru izvjesili transparent: UPRAVA MRŠ! Zašto?

Prije nekoliko godina Čelik je imao svako kolo imao veću posjetu na stadionu u odnosu na zbir svih ostalih susreta istog kola. Danas Čelik predstavlja samo tešku temu za razgovor o kriminalu i malverzacijama koje se dešavaju u klubu. Zapitate li se zbog čega je to tako? Gdje su navijači?

Nema komentara: