Zenica Boys portal






23.8.09

UPRAVA NAPOLJE !!!

Upravni odbor je napravio lavovski posao kada je u pitanju stvaranje tima. Pokazat će se da su svi novi igrači pojačanja za klub. - rekao je Amir Džidić član UO i potparol kluba. Sa svim tim slinim pojačanjima nakon 4 kola Premijer lige preuzeli smo fenjer na tabeli.

©nkcelik.co.ba.

Nogometni klub Čelik gostovao je juče na stadionu Tušanj u Tuzli. Da smo poraženi to valjda više ne treba ni naglašavati. Konačan rezultat susreta bio je 2:1. Silna pojačanja, koja su dovedena uz lavovski posao i zalaganje lopova i profitera (čitaj: Upravnog Odbora) iz kluba, uspjela su ponovo na strani da postignu jedan pogodak. Za razliku od meča sa Rudarom ovaj put gol smo dali sa jedanaest metara. Strijelac je bio Vidović.

Čelik je nastupio u sastavu: Bilobrk, Rizvanović, Stojanov (od 56. Jurić), Puzigaća, Vidović, Nikić, Horić, Deket (od 65. Kapetan), Nemeljaković (od 46. Isaković) i Jackson 6. Šef stručnog štaba bio je Ivo Ištuk.

2.500 gledalaca moglo je vidjeti jednu veoma slabu nogometnu utakmicu. Niti jedan tim nije pokazao igru na svom nivou. U 18. minuti susreta Okanović je sa vrha kaznenog prostora ubacio loptu u kazneni prostor. Ona je preskočila sve igrače na terenu, prevarila slabo postavljenog Bilobrka i završila u mreži. Tri minute kasnije Bekrić je centaršutem pronašao Mujića na visini peterca ali je njegov volej golman Čelika čudesno odbranio. Bilo je to sve što se moglo vidjheti u prvom poluvremenu susreta.

Nastavak meča donio je novu radost tuzlaka. U 47. minuti Mujić je odlično izveo slobodan udarac sa trideset metara i skinuo paučinu sa gola gostiju. Šest minuta kasnije Čelik je postigao počasni gol. Bekrić je u kaznenom prostoru srušio Nikića i sudija Mrković pokazao je na bijelu tačku. Vidović je rutinerski izveo kazneni udarac i smanjio rezultat.

Ne mogu se oteti utisku da smo mi sami sebe pobjedili, u prvom poluvremenu smo podlegli oštrijoj i jačoj igri Slobode, primili smo ta dva nesretna gola, kakva primamo već par utakmica. Drugo poluvrijeme smo odigrali bolje, zabili smo gol, spustili smo loptu na zemlju, pokušali smo igrati... U završnici smo imali nekoliko šansi za postizanje gola ali ih nismo uspjeli realizovati. Ne mogu reći da je Sloboda zasluženo pobjedila, ali golovi se broje.

Mislim da je utakmica bila dosta oštra i neregularna u nekim uslovima, mi se svi hvalimo da je u našoj ligi ove godine krenulo na bolje ali se vidi da ako neko mora pod pristiskom da dobije onda i dobije, i ne bira sredstva a u tome mu se obilato pomaže
- rekao je Ivo Ištuk nakon utakmice na Tušnju.

nkcelik.co.ba

Nema komentara: