Zenica Boys portal






8.8.09

Premijer Liga BiH, 2 kolo

Ovog vikenda na programu je 2. kolo Premijer fudbalske lige Bosne i Hercegovine. Pet susreta na programu je danas, dok će se preostala tri odigrati sutra.

Aktuelni prvak Bosne i Hercegovine, mostarski Zrinjski, i u drugom kolu gostuje. Nakon poraza Plemića na otvaranju sezone u Gradačcu kod Zvijezde, mostarska ekipa gostuje i Travniku na Piroti.
"Žrijeb je bio takav i naložio nam je da gostujemo u prva dva kola ove sezone. Međutim, to nam ne bi smjelo poslužiti kao neko opravdanje za evetualni novi neuspjeh. Protiv Zvijezde smo podbacili, ali očekujem da se ista stvar ne desi na gostovanju kod Travnika. Očekujem od svojih igrača da odigraju onako kako znaju i tek tada se možemo nadati pobjedi", rekao je trener Zrinjskog Dragan Jović, koji je nekada sjedio na klupi Travnika.

Zenički Čelik u ovom kolu gostuje u Prijedoru, kod novajlije u društvu najboljih, ekipe Rudara. Zeničani su u prvom kolu poraženi na Bilinom polju od Željezničara, pa će im ovaj susret biti od velikog značaja.

Sloboda je u prvom kolu napravila ogroman posao, uzevši bod Sarajevu na stadionu "Asim Ferhatović Hase" na Koševu, pa Tuzlaci, osokoljeni remijem sa ljutim rivalom na gostovanju, protiv Laktaša najavljuju pobjedu. Ako je suditi po uvodnom kolu, Laktašima ove sezone predstoji grčevita borba za opstanak u društvu najboljih.

Najubjedljivija ekipa prvog kola i trenutni lider na tabeli Premijer lige, mostarski Velež, u današnjem će susretu odmjeriti snage sa novajlijom u ligi, sarajevskim Olimpikom. Rođeni su sa 5:0 demolirali Travnik, a sve osim pobjede mostarske ekipe u Vrapčićima danas predstavljalo bi veliko iznenađenje.

Borac je, uz sarajevski Željezničar, zabilježio pobjedu na strani u prvom kolu, pa Banjalučani traže nastavak pobjeda i na svom stadionu, kada im večeras u goste stiže trebinjski Leotar.

Utakmice 2. kola, subota 8. avgust:

- Travnik - Zrinjski 17:30 sati
- Rudar - Čelik 17:30
- Sloboda - Laktaši 17:30
- Velež - Olimpik 17:30
- Borac - Leotar 19:30

Nedjelja, 9. avgust:

- Modriča - Sarajevo 17:30
- Slavija - Zvijezda 17:30
- Željezničar - Široki 20:10

Nema komentara: