Zenica Boys portal






23.9.08

Kup BiH: Sigurno ispada šest premierligaša

U utorak i srijedu su na rasporedu sve utakmica šesnaestine finala Kupa BiH. Već nakon ždrijeba postalo je jasno da će osminu finala sigurno izboriti šest niželigaša, kao i da će se već u 1. kolu od ovog natjecanja oprostiti šest premierligaša.

Naime, kuglice su međusobno spojile dvanaest niželigaša i dvanaest premierligaša, tako da su pred nama vrlo zanimljive utakmice.

Sva tri sarajevska premierligaša moraju na teška gostovanja – Slavija Čeliku u Zenicu, Željezničar Zvijezdi u Gradačac, a Sarajevo Slobodi u Tuzlu. Upravo utakmica na Tušnju privlači najveću pažnju.

Naravno da smo mogli puno bolje proći, ali ako treba tražiti pozitivnu stvar, onda je to svakako činjenica da igramo na domaćem travnjaku i da će Tušanj biti pun, izjavio je trener Slobode Sakib Malkočević.

Dva posljednja pobjednika Kupa BiH, Zrinjski i Široki Brijeg, imali su sreće, jer će plasman u osminu finala tražiti na svom travnjaku protiv dva niželigaša, Mostarci protiv Kozare iz Bosanske Gradiške, a Širokobriježani protiv Odžaka.

Osim utakmice šesnaestine finala, ove jeseni na programu su još utakmice osmine (1. i 8. 10.), kao i četvrtfinala (29. 10. i 12. 11.). Pobjednik (ili finalist) Kupa izboriti će plasman u 2. pretkolo Kupa UEFA, a za kraj samo još spomenimo klubove koji su osvajali najmasovnije klupsko natjecanje u BiH – Željezničar (2001.), Sarajevo (2002.), Željezničar (2003.), Modriča (2004.), Sarajevo (2005.), Orašje (2006.), Široki Brijeg (2007.) i Zrinjski (2008.)

Preuzeto sa: sportin.ba Autor: M.P.

Nema komentara: