Zenica Boys portal






23.9.08

Kureš i Ušanović pred Sudom BiH

Tužilac tražio pojašnjenje o isplati 81.750 KM premija
Svjedočili su bivši direktor reprezentacije BiH Ahmed Pašalić i ekonom u stručnom štabu reprezentacije Fuad Kečo...

Pred Odjelom II Suda BiH jučer je nastavljeno suđenje optuženim čelnicima Nogometnog saveza (NS) BiH, generalnom sekretaru Munibu Ušanoviću i sekretaru za finansije Miodragu Kurešu. Svjedočili su bivši direktor reprezentacije BiH Ahmed Pašalić i ekonom u stručnom štabu reprezentacije Fuad Kečo.
Pitanja tužioca Ahmeda Halebića odnosila su se na isplatu premija i nalog od 17. oktobra 2003. godine od 81.750 KM koja je isplaćena kao nagrada članovima stručnog štaba. Na spisku onih koji su dobili novac potpisani su jedino Vlatko Glavaš i Nedžad Kuruzović.

I Pašalić i Kečo rekli su da, ako nema njihovih potpisa, to znači da novac nisu primili, ali da jesu preko žiroračuna u Volksbanku, što je pokazivanjem dokumentacije i utvrđeno. Tužilac je u jednom trenutku zamolio Keču da pogleda uplatnice koje su prikazivane na grafoskopu uz tvrdnju "kako je to njegova struka".

Obojica su ispitivani o svojim radnim mjestima u NSBiH i detaljima kako su primali plaće i ostala primanja po odlukama Izvršnog odbora. Jučer su trebali svjedočiti i Edib Jerlagić i Almir Blekić, koji nisu došli, te Blaž Slišković, koji je u Albaniji.

Autor: A.N. dnevniavaz

Nema komentara: