Zenica Boys portal






16.9.08

Peking: Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila srebrenu medalju


Reprezentacija Bosne i Hercegovine u sjedećoj odbojci osvojila srebrenu medalju na 13. paraolimpijskim igrama u Pekingu.

Naši odbojkaši su u finalu poraženi od reprezentacije Irana sa 0:3, (22:25, 18:25, 22:25).

U trećem uzastopnom finalu paraolimpijskih turnira između dvije najbolje selekcije na svijetu, Iranici su za nijansu bili bolji i osvojili peto paraolompijsko zlato. Izabranici selektora Mirze Hrustemovića i ovog puta su pružili maksiminum, posebno u prvom setu, ali su se na kraju morali oprostiti od titule koja zasluženo ide u Teheran.

U trećem nastupu na paraolimpijadi naši odbojkaši osvojili su i treće odličje, nakon što su u Sydneyu 2000. godine također bili drugi, a prije četiri godine u Atini zlatni. Pored praolimpijskih medalja najuspješinija sportska ekipa naše zemlje šestostruki je evropski i dvostruki svjetski prvak.

Na paraolimpijskom turniru odbojkaši BiH osvarili su četiri pobjede. U grupnom dijelu takmičenja maksimalnim rezultatima savladali su domaćina Kinu i Irak, te Rusiju sa 3:1, dok su u polufinalu istim rezultatom bili bolji od Egipta.

Boje Bosne i Hercegovine na Paraolimpijskim igrama u Pekingu branili su: Ismet Gorinjak, Adnan Manko, Ejub Mehmedović, Esad Durmišević, Asim Medić, Mirzet Duran, Zikret Mahmić, Dževad Hamzić, Hidajet Jusufović, Safet Alibašić, Sabahudin Delalić i Ermin Jusufović.

Bronzanu medalju osvojila je reprezentacija Rusije, koja je savladala Egipat sa 3:2.

Nema komentara: