Zenica Boys portal






19.9.08

Navijač "Crvene zvezde" Uroš Mišić (19) osuđen na 10 godina zatvora

Uroš Mišić: Policajca napao upaljenom navijačkom bakljom

Navijač osuđen na 10 godina zatvora
Poslije izricanja kazne, u sudnici je nastala mučna atmosfera, Mišićeva majka je počela da plače...

Navijač "Crvene zvezde" Uroš Mišić (19) osuđen je danas u Okružnom sudu u Beogradu na 10 godina zatvora, za krivično djelo pokušaj ubistva pripadnika Žandarmerije Nebojše Trajkovića na fudbalskoj utakmici Crvena zvezda - Hajduk iz Kule.

Sudsko vijeće je ocjenilo da je napad na Trajkovića, koga je Mišić napao upaljenom navijačkom bakljom, pokušavajući da mu je ugura u usta, predstavljao "linč službenog lica", pošto Trajković nije dao povoda za napad.

Za teško ubistvo predviđena je kazna do 40 godina zatvora, a sud je uzeo u obzir to što Mišić nije do sada osuđivan i njegovu mladost, s obzirom da ima samo 19 godina.

Poslije izricanja kazne, u sudnici je nastala mučna atmosfera, Mišićeva majka je počela da plače, a drugovi i drugarice napustili su sudnicu.

Navijači koji su došli da bodre Mišića, upitali su predsjednika sudskog vijeća Velibora Lazovića "koliko je para dobio" za takvu presudu, a policija je legitimisala desetak navijača, po nalogu sudije Lazarevića.

Na kraju izricanja presude sud nije dozvolio Mišiću i njegovoj majci (kojoj je danas rođendan), da se pozdrave.

Osuđeni Mišić i tužilaštvo imaju pravo žalbe na presudu u roku od 15 dana po prijemu njenog pismenog otpravka.

Zbog učestvovanja u prebijanju Trajkovića na toj utakmici, dvojica navijača "Crvene zvezde" osuđena su, 5. septembra, u Drugom opštinskom sudu na zatvorske kazne.

Miloš Zimonja je osuđen na godinu dana i osam mjeseci zatvora, a Slaviša Drakul na godinu dana zatvora, zbog krivičnog djela nasilničko ponašanje na sportskoj priredbi, iz Zakona o sprečavanju nasilja i nedoličnog ponašanja na sportskim priredbama.

Zbog nereda na toj utakmici, u Drugom opštinskom sudu u toku je dopuna istrage protiv generalnog sekretara FK "Crvena zvezda" Zorana Damjanovića, direktora stadiona Miodraga Ćorovića, komesara za bezbjednost stadiona Novice Mijuškovića i delegata FSS na toj utakmici Radeta Popovića.

Damjanoviću, Ćoroviću, Mijuškoviću i Popoviću na teret se stavlja krivično djelo "teško djelo protiv opšte sigurnosti", zbog sumnje da nisu preduzeli sve mjere i aktivnosti za sprečavanje nereda na stadionu u toku utakmice.

Prenosi: dnevniavaz

Nema komentara: